Algemene Voorwaarden

Eerlijk is eerlijk

De algemene voorwaarden op deze pagina beschrijven de gevolgen tussen de koper (jij of jouw organisatie) en de verkoper (wij, de mensen achter Thuishout.nl). Wij proberen altijd juist en volledig te informeren en vertrouwen erop dat jij dat ook doet. Zo niet, dan hebben we ook geen afspraak.

Afspraak is afspraak

Jij bestelt tuinhout en wij leveren dat. Snel en professioneel, zonder onnodig gedoe. Onze artikelen zijn natuurproducten en zijn niet altijd perfect. Natuurlijk zouden we alle picknicktafels urenlang kunnen inspecteren op kleine krasjes en vlekjes maar dat komt niet overeen met ons motto: het leveren van de beste picknicktafels tegen de scherpste prijs.

Geen afspraak? Toch service!

Wij leveren tuinhout in ruil voor geld maar willen dat jij daadwerkelijk tevreden bent over onze producten. Dus als er iets mis gaat, verschuilen wij niet achter kleine lettertjes. Wij steken die tijd liever in het bedenken van een oplossing. Dat betekent overigens niet dat iedereen automatisch een nieuwe product krijgt als iets ontbreekt of is verkleurd. We kijken samen wat redelijk is.

Prijzen en betaling

Alle prijzen op Thuishout.nl zijn inclusief 21% BTW - tenzij anders is aangegeven. Bestellingen worden doorgaans eerst betaald en dan verzonden. Wanneer wij toch op rekening leveren, moet die rekening wel op tijd worden betaald. Gebeurt dat niet, dan berekenen we de kosten zoals rente- incasso- en deurwaarderskosten door aan de debiteur. Geleverde maar onbetaalde bestellingen blijven ons eigendom en kunnen in sommige gevallen worden teruggeëist.

Overmacht en aansprakelijkheid

Soms gebeuren er dingen waar niemand iets aan kan doen. Denk aan een ontploffing, brand of staking maar ook aan een eenvoudig misverstand of een lekke band van de chauffeur die jouw bestelling vervoert. In dat geval spreken we van overmacht. Bij overmacht mogen wij onze verplichtingen pauzeren of zelfs annuleren. In dat geval vindt natuurlijk altijd eerst overleg plaats. Overmacht of niet, Thuishout.nl is nooit aansprakelijk voor geleden schade. Behalve wanneer wij er bewust een potje van hebben gemaakt.

Retour-regeling

Je kunt een artikel retourneren als je dat binnen 14 dagen na ontvangst meldt (info@thuishout.nl) en ervoor zorgt dat het artikel binnen 14 dagen na melding terug is. De retourkosten zijn voor jouw rekening. Maakt je gebruik van je retourrecht dan storten wij het gehele orderbedrag inclusief verzendkosten binnen 14 dagen na de retour melding terug.

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr.